Materské centrum RADKA

Materské centrum Radka existuje od roku 2003 ako miesto stretnutí detí a dospelých. Personálne obsadenie: Inga Neimontiene – vedúca MCR a služby starostlivosti o deti, Lucie Bakalářová – koordinátorka MCR a služby starostlivosti o deti.

Ku všetkým aktivitám  využívajú herňu, telocvičňu, výtvarnú dieľňu a tiež dve detské ihriská. MCR ponúka: dopoludňajšie aktivity pre deti / už od 6-tich týždňov / a rodičov – spoločenské záujmové stretnutia alebo “voľná herňa”. Stráženie detí – zaistená celodenná starostlivosť o deti od 1 roka. Popoludňajšie záujmové krúžky pre deti od 3 rokov, kurzy pre dospelých: bodyforming, fit ball, orientálne tance, cvičenia a relaxácie pre tehotné, vzdelávacie – angličtina, nemčina, španielčina, ruština.

Naša dobrovoľníčka Oľga pomáha v dopoludňajších hodinách rodičom s deťmi pri všetkých aktivitách:

“KUKAČKY” – spievanie a tancovanie od 1,5 roka

“ŽABIČKY”  – cvičenie s batoľatmi

“BROUČCI”- masáže kojencom

“KLOKÁNEK”- cvičenie pre deti

“VEVERKY” – výtvarná činnosť a tvorba pre deti

Oľga oceňuje prístup k mamičkám, rady pre výchovu detí – vzájomná telerancia a ohľaduplnosť od malička, rodičia dostávajú od Inge a Lucii rady napríklad ako tlmiť agresivitu detí, ako predchádzať prílišnej závislosti dieťaťa od matky – aby si zvykali, že nebudú vždy iba s matkou. Spolupracujú s rodičmi o skladbe jedla /napríklad bio potraviny /, doporučujú pohybové návyky / pobyt vo vode. Rodičia majú možnosť vybrať si z ponúkaných aktivít, nahlásiť sa a absolvovať spolu s dieťatkom napríklad pobyt vo vode, v telocvični apod.

Rodičia sa tiež navzájom obohacujú svojimi nápadmi.

Pozrite si fotogalériu o Oľginej činnosti.