Stretnutie v Radke

Po pondelku,  náročnom na cestovanie, nás v utorok  23.09.2014 čakal program úvodného stretnutia hosťujúcich dobrovoľníkov, teda nás, v rámci projektu “Dobrovoľníctvo – spôsob aktivity v seniorskom veku”.
Koordinátorka p. Stanislava Hamáková najprv spolu s nami vybavila cestovné preukazy na MHD, a potom sme sa stretli v Kadaňskom dobrovoľníckom centre RADKA, aby sme podpísali zmluvy, dostali informácie k pobytu a financie. Zároveň sa predstavili prijímajúce organizácie, stretli sme sa s kontaktnými osobami: p. Bc. Dianou Roubovou riaditeľkou MŠ  RADUŠKA, Lenkou Vlčkovou – Domov pre seniorov Kadaň. Po vzájomnom predstavení sa a rozhovoroch nasledoval kurz PC s Pavlinkou Vrbovou.

Spoločný obed nás očakával v reštaurácii Střelnice, kde sme sa zoznámili  s riaditeľkou RADKY s p. Mgr. Hanou Vodrážkovou a Mgr. Irenou Lenčovou, účastníčkou výmenného  dobrovoľníckeho programu v Bratislave a blogérkou tohoto programu z českej strany.

Po obede sme so Stankou absolvovali krátku prehliadku Kadane. Navštívili sme Informačné centrum, kde sme sa dozvedeli o kultúrnych podujatiach v meste a hneď sme si aj kúpili lístky na veselohru ” Blázinec v 1.poschodí”. Hru dávala Divadelná spoločnosť Júlie Jurištovej a v hlavných úlohách sa predstavili Jaroslava Obermaierová a Oldřich Navrátil.

A na záver dnešného blogu nasleduje rozdelenie dobrovoľníčok do prijímacích organizácií:

Mária Šimková: Centrum pre mamičky s deťmi, RADKA

Hana Gažová: Dom sociálnych služieb – detašované pracovisko v nemocnici

Veronika Kopúnková a Alžbeta Rublíková, Domov pre seniorov

Zuzana Homolová a Mária Hroncová – Detská škôlka a jasle, RADUŠKA

 

Ja, Mária Hroncová, som bola poverená, aby som s pomocou svojich kolegýň dobrovoľníčok a Irenky pokračovala v písaní blogu o tejto dobrovoľníckej výmene.