SDC10883-e1412585771720_cover

Ako trávia dobrovoľníčky voľný čas ?

Rôzne. Spoznávajú mesto. Na prechádzkach zbierajú hríby. Navštevujú divadelné predstavenia, múzeá ,výstavy…

Ako som už v predchádzajúcom blogu písala,  boli sme na komédii ” Blázinec v 1.poschodí “, potom na predstavení  kadaňského ochotníckeho divadla Navenek “Večírek “,dnes  pôjdeme na jednoaktovku ” Parížsky kat ” v podaní  tých istých ochotníkov.

27.09.2014 sa konalo “15. Svatováclavské Vinobraní” v záhradách Františkánskeho kláštora v Kadani. Boli sme tam aj my. Program bol bohatý, hrali ľudové kapely, vystupovali folklórne súbory, spievalo sa… Stánky boli plné rôznych jedál: predávali klobásky,halušky, guľáš, kapustnicu, pečené, grilované mäsá,syry, koláče sladké aj slané, zákusky, pagáče,…Ponúkali burčiak, víno, pivo, kávu, čaj.

Návštevníci si prišli na svoje: dospelí aj deti. Dobrovoľnícke centrum Radka vo svojom stánku ponúkalo deťom maľovanie na tvár, maľovala Stanka Hamáková, podľa predlohy tetovanie, rôzne hry. Deti mali možnosť povoziť sa na koníkoch a hrať sa. Prežili sme  nádherný slnečný deň v krásnom prostredí, plný nezabudnuteľných zážitkov.

Medzitým sa Mária-Oľga a Hanka zúčastnili  na nordic walkingu v rámci “Kadaňského babího léta 2014 ” Oľga dokonca vyhrala mikrovlnku, ktorú darovala Dobrovľníckemu centru Radka. A večer ešte vystúpili aj na radničnú vežu, aby sa z výšky pokochali pohľadom na Kadaň.

V nedeľu nás Irenka Lenčová pozvala na prechádzku historickým jadrom mesta. Napísala o tom na svojom blogu. Uctili sme si tak Deň českej štátnosti a sv. Václava. Mali sme možnosť vidieť aj relikvie sv. Václava, ktoré boli vystavené v katalíckom kostole a aj v radničnej veži.

Kadaň je nádherné mesto, v ktorom dýcha história v každodennom rytme života.